Penilaian Pembelajaran

Kategori: HELMS Diterbitkan: Rabu, 11 Oktober 2017 Ditulis oleh Super User

Penilaian Pembelajaran (PP) terhadap pensyarah dan kursus yang dilaksanakan oleh pelajar ditadbirkan pada setiap akhir semester. Penilaian ini diadakan dalam usaha untuk mempertingkatkan kualiti pensyarah dalam melaksanakan PdP dan mengenalpasti pengalaman pelajar semasa mengikuti kursus di UPSI. Mengikut Pelan Strategik UPSI, universiti perlu memantau kualiti pensyarah dalam melaksanakan PdP dengan menetapkan skor penilaian pembelajaran ini kepada 80% ke atas.

Objektif

● Memberikan satu mekanisma petunjuk prestasi kepada pencapaian peratusan pensyarah mendapat skor 80% ke atas.
● Membantu pihak-pihak tertentu seperti Bahagian Komunikasi Korporat dan fakulti serta jabatan untuk memantau dan menyemak semula pelaksanaan aktiviti PdP ke arah pencapaian peratusan pensyarah mendapat skor 80% ke atas.

Jumlah paparan: 1897